dinsdag 17 mei 2016

Chocolade-courgettetaart met aardbeien

Aardbeien en chocolade, de perfecte combinatie!


Momenteel zijn de aardbeien weer volop verkrijgbaar. Het is dus tijd voor een lekker recept met aardbeien. Deze taart is glutenvrij en is gezoet met gedroogd fruit.

Chocolade-courgettetaart met aardbeien.

Benodigdheden:
1 grote of 2 kleine courgettes
450 gram dadels zonder pit
4 eieren
300 gram roomboter
150 gram boekweitmeel
150 gram amandelmeel
150 gram cacao
eventueel zoetmiddel; honing, agavesiroop, vanillesuiker, stevia
1 flinke theelepel baking soda
beetje zout
scheutje amandelmelk
grote chocoladereep puur
bak aardbeien

Bereidingswijze:
Schil de courgette en rasp deze op een grove rasp. Knijp het overtollige vocht er met je handen uit.
Snij de dadels in fijne stukjes.
Eieren loskloppen.
Roer alle ingrediënten door elkaar (behalve de aardbeien en de chocoladereep). Dan kan je nog honing, zakje vanillesuiker, stevia of agavesiroop toevoegen naar smaak.
Doe de taart in een ingevette bakvorm, die op de bodem bekleed is met bakpapier.
Bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden, ongeveer een uur.

Wanneer de taart is afgekoeld, dan kun je 'm besmeren met gesmolten chocolade (daarvoor doet je de chocoladereep in stukjes in een pannetje. Dit pannetje zet je in een groter pannetje met heet/zacht kokend water, zodat de chocolade smelt). Daarna de aardbeien boven op de taart en smullen maar!



Geen opmerkingen :

Een reactie posten